Hoe werkt het in de wereld van MiniMundo (0-4 jaar)?

De ruimte voor de 0 tot 4-jarigen bestaat uit twee kinderdagverblijfgroepen en de peuterspeelzaal (VVE). De twee kinderdagverblijfgroepen zijn ingedeeld in een groep voor 0 tot 2 jaar en een groep voor 2 tot 4 jaar. Elke groep heeft zijn eigen vaste team van betrokken, pedagogisch professionals (coaches).

De coaches op de groep zorgen voor een veilige basis door alle verzorgmomenten van uw kind in alle rust te laten plaats vinden. Deze verzorgmomenten zijn 1 op 1 momenten tussen de coach en het kind en is een samenzijn waarbij de volle aandacht voor uw kind is. Niets gaat ‘even snel’. Vanuit deze aandacht en rust bouwt uw kind een vertrouwensband op met de coach.

Ontwikkelen vanuit veiligheid

Vanuit veiligheid gaat uw kind zich ontwikkelen. Uw kind ontwikkelt zich tijdens spel. Om uw kind maximale ontwikkelingsmogelijkheden te bieden zorgen we voor een rijke ontwikkelomgeving. Dit betekent dat er een brede variatie is aan spelmaterialen. De materialen op de groepen zijn veelal natuurlijke materialen van bijv. hout, metaal, stof en riet. Het zijn zogenoemde ‘ open-eind-materialen’ wat betekent dat de spelmaterialen uw kind alle ruimte geven om zelf te ontdekken wat het ermee kan doen en hoe uw kind ermee wil spelen. Het stimuleert de creativiteit en het oplossingsgericht denken en ziet er tegelijkertijd aantrekkelijk uit.

Op de peutergroepen is de ruimte ingedeeld in verschillende speelhoeken. Zo is er bijv. een huishoek, een bouwhoek, een ‘chillplekje’ met knuffels, kussens en boeken, een themahoek en een atelier. Daarnaast bieden we verschillende activiteiten aan die aansluiten op het thema waarmee er op dat moment binnen de gehele MiniMundo gewerkt wordt.

van peuter naar kleuter

In de peutergroep en op de peuterspeelzaal wordt de wereld van uw kind steeds groter. Uw kind wordt steeds zelfstandiger, het activiteitenaanbod waarvoor uw kind wordt uitgenodigd wordt uitdagender en ook de fysieke ruimte wordt groter. Wanneer uw kind tussen de 2,5 en 3,5 jaar oud is zal het vanuit zijn eigen nieuwsgierigheid op een bepaald moment willen kijken bij de kleuters en van daaruit ook mee willen spelen bij de kleuters en wellicht activiteiten mee gaan doen. Wij bieden hiervoor verschillende momenten aan gedurende de dag. Uw peuter gaat niet alleen naar de kleuters toe. Er zal altijd een vaste coach van uw kind mee gaan. We dragen er zorg voor dat op deze manier elk kind een natuurlijke en soepele overgang krijgt van de peutergroep naar het basisonderwijs in groep 1.

De kracht van buiten zijn..

Dagelijks buiten spelen in onze natuurtuin vinden we erg belangrijk. Buiten spelen in een natuurlijke omgeving ontspant, en biedt een hele andere ervaring aan uw kind dan binnen spelen. Alleen al omdat buiten altijd weer anders is door de wisseling van de seizoenen. Voor de kinderen van 0 tot 4 jaar hebben we een eigen natuurlijke buitenruimte met een waterpomp, verschillende zandplekken, heuvels, een moestuin, dieren ,verstopplekken, etc.. Voor de baby’s is er binnen onze tuin een afgeschermde, rustige, plek. Daarnaast bieden we de jongste kinderen de mogelijkheid om buiten te slapen in de speciaal daarvoor bestemde buitenbedjes. Als ouder kunt u hierin uw keuze maken, want binnen slapen kan natuurlijk ook.

Buitenschools aanbod vanaf 4 jaar (BSO)

Juniorlab is de BSO van TrioMundo voor kinderen van 4-12 jaar. Bij Juniorlab heeft talentontwikkeling en ondernemerschap in de breedste zin van het woord een belangrijke plek. Naast dat we uw kind alle ruimte bieden voor vrij spel, laten we uw kind daarom ook kennis maken met een ruime verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van sport, kunst, muziek en natuur. Hiervoor zullen er ook regelmatig experts worden ingevlogen die speciale workshops aanbieden. In de schoolvakanties is er bij JuniorLab een apart vakantieprogramma waarbij er ook regelmatig uitjes op het programma staan. De wereld is tenslotte groter dan JuniorLab alleen…

Heeft u nog vragen? Deze horen wij graag, vul hier uw gegevens in en wij nemen contact met u op!

Bent u op zoek naar het inschrijfformulier voor onze kinderopvang? U kunt uw kind hier inschrijven.

Wij maken graag een afspraak met u!

Contact

Muurmeesterstraat 27
8043 EA Zwolle
contact@triomundo.nl
06 1554 4295